Хората, които живеят край морето, се радват на по-добро здраве в сравнение с

...
Хората, които живеят край морето, се радват на по-добро здраве в сравнение с
Коментари Харесай

Хората, които живеят до морето, са по-здрави

Хората, които живеят край морето, се радват на по-добро здраве спрямо тези, които живеят наоколо до парк и други зелени площи, сочи изследване на университета в Ексетър, Великобритания, цитирано от LiveScience.com.

Все отново разликата сред хората, населяващи двана вида места, е релативно дребна. Около 1% повече от хората, живеещи в границите на половин миля от морето, настояват, че са в положително здраве, в сравнение с тези, които са надалеч от морския бряг.

Когато приказваме за цялото население, резултатът обаче може да бъде наименуван дребен, разкрива ръководителят на изследването Бен Уилър от Ексетър, Англия.

Според учените живеещите наоколо до брега се радват на по-добро здраве, тъй като морската среда понижава напрежението. Според друго английско проучване хората, които подхващат пътувания до морето, са по-спокойни и отпуснати, в сравнение с тези, които посещават градските паркове и селските региони.

Според Уилър е прекомерно рано да се даде съвет на хората, да отидат да живеят до морето, с цел да подобрят здравето си. Учените считат, че тук става дума за асоциация, а не за причинно-следствена връзка.

Въз основа на данните на 48 милиона британци учените открили, че без значение от обществената среда, хората, които живеят близо до брега, са в по-добро здравословно положение от хората, които живеят във вътрешните елементи на страната.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР